Transgrancanaria

Den ultimative udholdenhedstest tværs over øen.

se mere

Mens vinteren stadig har et fast greb i en del af Europa, forholder det sig helt anderledes med vejret på Gran Canaria i slutningen af februar. Det er nemlig på denne tid af året, trailløbere fra hele verden mødes for at konkurrere i sæsonens første klassiker: Transgrancanaria.

Med ruter tværs over øen tæller dette event syv forskellige løb, der starter med Vertical Kilometre-løbet og slutter med det 126 km lange Classic-løb – den ultimative udholdenhedstest fra start til mål.

I 2024 deltog tusindvis af løbere fra mere end 50 lande, heriblandt også The North Face atleter. Med en blanding af tidligere vindere af løbet og debutanter leverede vores hold af atleter imponerende resultater ugen igennem.

Ved onsdagens Vertical Kilometer-løb, sejrede Katie Schide og Henri Aymonod begge i henholdsvis kvindernes og mændenes kategori. Katie satte en ny rekord på 47 minutter og 31 sekunder, mens hendes holdkammerater Lena Laukner og Fernanda Maciel sluttede på en anden og en sjetteplads.

TGC-debutanten Brittany Charboneau fulgte op med en stærk placering som toer i torsdagens 21 km Starter-løb, og om fredagen strøg Jennifer Lichter helt til tops i 46 km Marathon-løbet, hvor hun vandt på ruten, der er spækket med højdeforskelle, i tiden 04:18:09.

Og vores hold var ikke færdige med at præstere. I løbet af weekenden sejrede Tara Fraga i kvindernes 84 km Advanced-løb i tiden 09:38:37, mens hendes holdkammerat Stephanie Howe kom i mål på en ærværdig syvendeplads.

I Classic-løbet var The North Face atleterne godt repræsenterede, navnlig i mændenes kategori. Zach Miller Jiasheng Shen og Josh Wade startede stærkt ud ved midnat, fortsatte de gode takter løbet igennem og fuldendte en succesfuld uge for vores atleter med en placering i top 10.

Stort tillykke til alle The North Face atleter og Explorer Teams samt til alle deltagere i Transgrancanaria i 2024.